Sitemizden daha iyi faydalanmak için giriş yapın.Eger kayıtlı degilseniz kayıt olun...

Join the forum, it's quick and easy

Sitemizden daha iyi faydalanmak için giriş yapın.Eger kayıtlı degilseniz kayıt olun...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Marmara üniversitesi hakkında bilgi

    ErKuT
    ErKuT


    Mesaj Sayısı : 304
    Yaş : 32
    Nerden : FaTsA!..
    Rep puanı : 0
    Points : 2377
    Kayıt tarihi : 31/08/08

    Puanlar
    Puan grafigi. Puan grafigi.:
    Marmara üniversitesi hakkında bilgi Imgleft1000/100Marmara üniversitesi hakkında bilgi Emptybarbleue  (1000/100)

    Marmara üniversitesi hakkında bilgi Empty Marmara üniversitesi hakkında bilgi

    Mesaj tarafından ErKuT Perş. Eyl. 04, 2008 9:56 am

    KİMLİK KARTI:
    Kuruluşu: 20.07.1983
    Rektör: Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel
    İletişim bilgileri:
    Tel: 0 212 518 16 00
    Faks: 0 212 518 16 15
    İnternet Adresi www.marun.edu.tr
    Öğrenim dili: Türkçe, İngilizce
    Türü: Devlet

    AKADEMİK PROFİL:
    Fakülte sayısı: 14
    Enstitü: 22
    YO: 8
    Öğrenci sayısı: 47000
    Akademik personel: 2553

    Rektör Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel: “Üniversitelerin çekici yönü, öğretim elemanı kadrosu, sunduğu eğitim düzeyi ve araştırıcı sorgulayıcı yeteneğinizi geliştirecek hoşgörü ve özgürlük ortamına, sıcaklığa sahip olmasıdır. Marmara Üniversitesi ailesi olarak bu çekiciliğe sahip olduğumuza inanıyoruz.”
    Tarihçe: 115 yıl önce kurulan Yüksek Ticaret Okulu’na kadar uzanan bir geçmişe sahip olan Marmara Üniversitesi 1982 tarihinde kuruldu.
    Marmara Üniversitesi bina açısından en şanssız üniversitelerimizden birisi. Fakülteler, İstanbul’un iki yakasında 16 yerleşim alanına dağılmış durumda. Yıllardır devam eden kampüs maddi kaynakların yetersizliği nedeniyle bir türlü tamamlanamayınca, ortaya gecekondu modeli bir üniversite çıkıyor. Marmara Üniversitesi’nin bölümlerine tercihlerinizde yer vermek istiyorsanız, mutlaka istediğiniz fakültelerin yerlerini gidip görmenizi tavsiye ederiz. İstanbul’un çeşitli yerlerine dağılan fakülteleri belirli kampüslerde toplama çalışmaları devam ediyor.
    Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel, dağınık yerleşimin koordinasyon güçlüğü ile öğrencilerin her birimde yeterli spor ve sosyal faaliyet yapma imkanını vermediğini belirtiyor. Eğitim öğretim kalitesi açısından Türkiye’nin iyi üniversiteleri arasında bulunan Marmara Üniversitesi’nin, hukuk, diş hekimliği, eğitim fakülteleri daha üst sıralarda yer alıyor. Üniversitede gelişen bilim ve teknolojiyi izleme, ülke şartları içinde onları üretme ve yeni katkılarda bulunma çalışmaları 30′a yakın Araştırma ve Uygulama Merkezlerinde sürdürülüyor.
    Marmara Üniversitesi’nin en önemli özelliklerinden birisini de, yabancı dille öğretim yapan programların giderek artması oluşturuyor.
    Mezunlarının iş bulma şanslarına gelince, üniversitenin adının fazla bir etkinlik sağladığı söylenemez. Yani Boğaziçi veya ODTÜ gibi ismiyle öncelik sağlayan bir üniversite değil. Ancak yabancı dille öğretim yapan bölümlerini bitiren öğrencilerin çok daha şanslı oldukları söylenebilir.

    SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER Öğrencilerin katılabileceği sosyal ve kültürel etkinlikler genellikle fakülteler bazında yapılıyor. Spor sahaları açısından kümpüste bulunan fakültelerin şansına karşılık, kampüs dışındaki fakültelerde spor sahaları bulmak oldukça zor.
    Marmara Üniversitesi öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlardan yararlanabilirler. Aynı zamanda, 485 öğrenci kapasiteli kız yurdu ve Göztepe kampüsünde bulunan Özmen Aktar Lisansüstü yurdundan yararlanabiliyorlar.

    SA?LIK: Üniversitenin fiziki dağılım gereği Mediko Sağlık Merkezi, Göztepe, Haydarpaşa, Anadoluhisarı, Nişantaşı ve Bahçelievler kampüslerinde toplam 6 dispanser olarak hizmet veriyor. Bu şubelerde 11 doktor, 3 psikolog, 11 hemşire, 1 hastabakıcı, 4 memur ve 2 hizmetli görev yapıyor. İleri durumlarda hastaneye sevk imkanı bulunuyor.

    TEKNOLOJİ: Teknoloji ünitesi bilgi işlem merkezi başkanlığı quadro 950 üzerinde 7 terminalle Unix altında Cobol yazılımı ile tüm üniversite bodrosunu hazırlıyor. Pc sazlı makine ise Ms office Access altında harçlar, özlük bilgiler gibi konularda programlar hazırlayarak çalışıyor.

      Forum Saati Perş. Mart 28, 2024 9:19 pm