Sitemizden daha iyi faydalanmak için giriş yapın.Eger kayıtlı degilseniz kayıt olun...

Join the forum, it's quick and easy

Sitemizden daha iyi faydalanmak için giriş yapın.Eger kayıtlı degilseniz kayıt olun...

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Bolu İLİMİZ

    ErKuT
    ErKuT


    Mesaj Sayısı : 304
    Yaş : 32
    Nerden : FaTsA!..
    Rep puanı : 0
    Points : 2377
    Kayıt tarihi : 31/08/08

    Puanlar
    Puan grafigi. Puan grafigi.:
    Bolu İLİMİZ Imgleft1000/100Bolu İLİMİZ Emptybarbleue  (1000/100)

    Bolu İLİMİZ Empty Bolu İLİMİZ

    Mesaj tarafından ErKuT Cuma Nis. 03, 2009 1:17 pm

    Göller diyarı olan Bolu, turizm potansiyelinin oluşmasını ve ülke çapında duyulmasını sağlayan etrafı yeşil, çam ve köknar ağaçları ile zengin bir bitki örtüsüne sahiptir.
    Yaz ve kış sporları için elverişli, dinlenme tesisleri ile yerli ve yabancı turistlere hizmet vermektedir. Bolu'da kış turizmi, av turizmi, sağlık turizmi, kongre turizmi ve yayla turizmi alanlarında yoğun olarak faaliyette bulunulmaktadır.
    Görülmeli
    YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI
    Bolu'nun 42 km. kuzeyinde 1636 Ha. büyüklüğündeki Yedigöller havzası kayan kütlelerin , vadilerin önlerini kapatması sonucu oluşan,yüzeysel ve yer altı akışlarıyla birbirine bağlı , kuzeyden güneye 1500 m. mesafede sıralanmış 7 gölden oluşmuştur. Bu göllerden dördü büyük, üçü ise nispeten küçüktür ve yazın sıcak aylarda kururlar. Bu yedi gölü içine alan 550 hektarlık alan 1965 yılında "MİLLİ PARK" olarak korunmaya alınmıştır.
    Milli Park içindeki göllerin isimleri; Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'dür. Bu göller aralarında 100 m. yükselti farkı bulunan iki plato üzerindedir. Ortalama 780 m. yükseklikte olan platodaki göllerin en büyüğü Büyükgöl'dür. Alanı 24895 m², en derin yeri ise 15m.'dir. Büyükgöl'ün güneydoğusundaki Deringöl (15063 m²), 20 m. uzunluğundaki akan bölümü ile Büyükgöl'e bağlıdır.
    Büyükgöl, Yedigöller’de canlı alabalık yetiştirilmesi için damızlık amaçlı kullanılmaktadır. Büyükgöl'ün kuzeyinde ise Seringöl (1758 m²) bulunmaktadır. Diğer platodan 100 m. yükseklikteki platonun en geniş gölü Nazlıgöl'dür (15780 m²). Dibinden sızdırdığı bol miktardaki su, gölün kuzeydoğusunda yüzeye çıkarak bir şelalenin oluşmasına sebep olduğundan "Şelale Gölü" adı da verilir. Aynı platoda Sazlıgöl (5950 m²), İncegöl (1036 m²) ve Küçükgöl (2170 m²) de bulunur.
    Kuzeyden güneye doğru alçalma gösteren bölgede en yüksek yer 1488m ile Eğrikiriş Tepesi, en alçak yer ise 465 m. ile Kirazçatı’dır.
    238 adet bitki türünü içeren Milli Park, yurdumuzun en güzel karışık doğal ormanlarına sahiptir. Başlıca ağaç türleri olan kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, karaağaç, titrek kavak, sarı ve kara çam, köknar, ıhlamur ve dişbudak ağaçları yüksek boylu ve düzgün gövdelidir.
    Yaban av hayvanlarından ayı, domuz, kurt, tilki, sansar, sincap, geyik, karaca ve tavşan ile avlanmaya müsait kuşlardan yabani ördek, yabani güvercin ve keklik vardır. Yılın belli zamanlarında göllerde ücret karşılığı sportif olta balıkçılığı yapılabilmektedir. Deringöl yanında bulunan balık üretme istasyonundan ücret karşılığı canlı alabalık alınabilir. Doğa güzelliği ve bitki örtüsü bakımından kamping için çok uygun olan park içinde Orman Bakanlığına ait 40 yatak kapasiteli bungalov evler mevcuttur.
    Sessiz ve sakin bünyesi, güzel manzaraları, değişik arazi şekilleri, yürüyüş yolları, şelaleleri, çeşitli cinste bitki ve ağaçlarla süslü yamaçlarıyla fevkalade bir piknik, dinlenme, fotoğraf çekme, spor yapma ve kamp kurma yeri olan Yedigöller'e ulaşım Bolu veya Mengen üzerinden ancak özel araçlarla mümkündür. Parkın ziyarete en uygun zamanı Nisan – Kasım ayları arasıdır. Kış aylarında Bolu-Yedigöller yolu kar nedeniyle kapalı olduğundan ulaşım Yeniçağa-Mengen-Yazıcık Köyü üzerinden sağlanabilmektedir. Yedigöller Bglv. Evleri Rezervasyon Tel: 0.312.2126300 / 2266
    ABANT GÖLÜ (Tabiat Parkı)
    Abant Gölü Bolu'nun 34 km. güneybatısında Abant Dağları üzerinde tabii bir göldür. 125 hektar genişliğinde bulunan gölün denizden yüksekliği 1325 m.dir. Yeraltı suları ile beslenir. En derin yeri 45 m.dir.
    Abant Gölü ve çevresinin 1150 Hektarlık kısmı “Tabiat Parkı” olarak koruma altındadır. Göl çevresi zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Çam, köknar, meşe, gürgen, akça ağaç, kayın ağaçları ve birçok ağaççık,çok yıllık odunsu bitkiler, tıbbi bitkiler ve çiçeklerle kaplı olan Abant Tabiat Parkı, yılın her ayında, insanların akınına uğradığı bir yerdir. Göl kenarı ve su içi de çeşitli su bitkileriyle doludur. Nadir su bitkilerinden olan sarı ve beyaz nilüferler adeta gölün üzerini kaplamıştır.
    Gölde bulunan meşhur Abant Alabalığı "SALMO TRUTTA FARİO VARYETTE ABANTİCUS" olarak literatüre geçmiştir. Balık meraklıları yılın belirli zamanlarında, ücret ödeyerek bu balığı avlayabilmektedirler.
    Göl çevresindeki ormanlarda av hayvanlarından ; tavşan, tilki, çakal, kurt, ayı, domuz, geyik, karaca, sincap, gelincik; su kuşlarından ; yaban kazları, yaban ördekleri, balıkçıl, sakarmeke, karabatak, turna; yırtıcılardan ; şahin, doğan, atmaca, baykuş; diğer kuşlardan ; toygar, alakabak, karatavuk, bülbül, ispinoz ve saka görülmektedir.
    Yöre ormanları geyikler için en uygun yaşam ortamına sahiptir. Bu bölgedeki geyik varlığının normal bir seviyeye ulaşmasını sağlamak amacı ile Abant’ın doğusunda etrafı çevrili bir sahada geyik üretme istasyonu tesis edilmiş ve tabii üretim çalışmaları özenle sürdürülmektedir. Her yıl bir miktar geyik doğal yaşama bırakılmaktadır. D-100 karayoluna 22 km. mesafede ve çevresi 7 km. olan gölde; piknik, kamping, sportif olta balıkçılığı, yürüyüş, bisikletle, faytonla, atla gezinti bu tabiat parkının vazgeçilmez aktiviteleridir.
    Park girişinde bulunan satış reyonlarında ise bölgede doğal olarak üretilen gıdalar ve hediyelik eşyalar satılmaktadır.
    Göl çevresinde bulunan Abant Palace Otel ve Büyük Abant Otel her türlü konfora ve aktiviteye sahip otellerdir. Ayrıca Özel İdareye ait Göl Gazinosu ve kendin pişir kendin ye şeklinde hizmet sunan tesisler mevcuttur. Göle ulaşım, şehir merkezindeki terminalden her iki saatte bir kalkan Abant Birlik dolmuşları ile mümkün olmaktadır.
    Abant Tabiat Parkı Girişi 224 51 21
    Abant Palas Otel 224 50 12
    Abant Büyük Otel 224 50 33
    Abant Göl Gazinosu 224 50 45
    Abant Kır Gazinosu 224 50 49
    GÖLCÜK (Orman İçi Dinlenme Yeri)
    Bolu'nun 13 km. güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür. Yükseltisi 1206 m. olan gölün yüzeyi 4.5 Hektar, çevresi de yaklaşık 1.300 metredir.
    Etrafı çam ve köknar ağaçları ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Orman Bakanlığı'nın misafirhanesi olan şirin bir ev bulunmaktadır. Gölün etrafında bu tesisten başka kır gazinosu adıyla bir restaurant vardır. Göl ve etrafı “Orman İçi Dinlenme Yeri” olarak Milli Parklarca koruma altındadır. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir. Gölde alabalık üretme istasyonu bulunmaktadır.
    Kış ve yaz aylarında bölge halkı ve yurdun her yerinden günübirlik gezmek, görmek, dinlenmek ve piknik yapmak amacıyla bir çok ziyaretçi gelmektedir. Göl çevresinde konaklama imkanı yoktur. Bu şirin göle ulaşım, Şehir merkezindeki terminalden kalkan Seben ve Kıbrıscık ilçe minibüsleri ile sağlanabilir. Yaz aylarında ise Kaplıca Birlik tarafından seferler düzenlenmektedir. Gölcük Girişi Tel: 262 90 90; Kır Gazinosu : 262 98 22
    GÖLKÖY BARAJ GÖLÜ
    Bolu'nun 10 km. batısında, Bolu ovasını sulama amacıyla Büyüksu ve Mudurnu çayları üzerinde yapılmıştır. Su seviyesi yüksek olduğunda alanı 185 hektarı bulmaktadır. Çevresi ormanlarla kaplı olan gölde çeşitli balık türleri vardır. Şehir merkezine yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeni ile piknik yapmak ve olta ile balık avlamak isteyenler tarafından yaz aylarında çok rağbet görmektedir. Son yıllarda yapılan çevre düzenlemeleriyle Gölköy’de; spor alanları, yürüyüş yolları , tuvaletler, kafeterya ve piknik alanları oluşturulmuştur.
    ALADAĞ GÖLETİ
    Bolu’nun 30 km. güneyinde Aladağ yaylaları ve İzcilik Kampı yanındadır. Göl çevresinde ve yaylalar arasında trekking, piknik ile su sporları ve sportif olta balıkçılığı için ideal olan gölün alanı 8 Hektardır. Doğa güzelliği ve temiz havasıyla özellikle yaz aylarında insanarın akın ettiği bir yerdir.
    YENİÇAĞA GÖLÜ
    Bolu - Ankara Karayolu üzerinde, Yeniçağa İlçe merkezinde bulunan göl, bir çanak gölüdür. 990 m. yükseltideki göl, 2780 dekarlık bir alanı kaplamaktadır. En derin yeri 12 m.dir. Çeşitli göl kuşlarının olduğu göl, avcılar için uygun bir avlanma yeridir. Tatlı su balıklarından sazan, karabalık ve kerevit çıkan gölde olta ile balık avlanabilmektedir.
    KARAMURAT GÖLÜ (Orman İçi Dinlenme Yeri)
    Mudurnu'nun 30 km. kuzeybatısında Akyazı yolu üzerinde olan göl, Karamurat Köyü yakınındadır. Gölün üç tarafı dağlarla çevrilidir. Dipten kaynayan ve vadilerden akan sular ile beslenir.
    ÇUBUK GÖLÜ
    Göynük'ün 11 km. kuzeyindedir. Kıyısında Çubuk Köyü bulunan, etrafı güzel çam ormanları ile kaplı Çubuk Gölü 15 hektar genişliğinde ve ortalama 13 m. derinliğindedir. Gölde çok lezzetli sazan ve alabalıkları olta ile avlamak serbesttir.
    SÜLÜK GÖLÜ (Tabiatı Koruma Alanı)
    Mudurnu İlçesine 50 km. uzaklıkta bulunan göl , Mudurnu - Akyazı yoluna 9 km.'dir. Akyokuşkavağı Köyü sınırları içerisindedir. Milli Parklarca koruma altındadır ve el değmemiş bir güzelliğe sahiptir. 6 Hektar alanı olan göl, özellikle yaz aylarında doğa severlerin akınına uğramaktadır.
    SÜNNET GÖLÜ (Orman İçi Dinlenme Yeri...

      Forum Saati Perş. Mart 28, 2024 9:16 pm